Suroviny
Postup přípravy
Brambory se slupkou vložíme do osolené vody a dáme vařit, po uvaření oloupeme a nakrájíme. Čerstvého lososa opláchneme, zbavíme kůže a nakrájíme na malé kostičky, které vložíme k již nakrájeným bramborám. Papriku, petrželku, cibuli a jarní cibulku najemno pokrájíme a vložíme též do nádoby s dalšími surovinami, přidáme solamyl, vejce, sůl, pepř, kmín dle potřeby a následně vše promícháme dohromady. Připravenou hmotu vložíme do lednice a necháme chvilku odležet, po té si dáme na plech pečící papír a na něj tvořítkem připravíme potřebně velké kotoučky, vložíme do předehřáté trouby 175°C na 17 až 20 minut.
Dresink: Řecký jogurt vložíme do nádoby a přidáme směs najemno pokrájených bylinek, dle potřeby dochutíme trochou soli a olivového oleje.