Lososový krém
Zdroj: Smoothcooking.cz
Lososový krém
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Chcete si o Vánocích dopřát rybí polévku, ale nemáte rádi kapra? Nevadí! Losos je u nás velmi oblíbený nejen pečený, ale také v polévce. A toto je taková kombinace krémové polévky i kusu pečeného masa. Naprosto parádní!
Ozdoba
-
ryby
(rybí kroketa nebo krutony, plátky opečeného lososa)
Postup přípravy
-
Rybí krokety: Vezměte jednu ricottu, rozmíchejte ji se sekanými bylinkami, 50 g nasekaného lososa a solí. Z hmoty vyválejte kuličky a ty nechte v lednici ztuhnout.
-
Poté kuličky obalte ve strouhance, ve vajíčku a opět ve strouhance. Celé osmažte dozlatova. Podávejte nakrojené v polévce.
-
Polévka: Nejprve si pokrájejte nadrobno cibuli, mrkev, řapíkatý celer, dále na kousky lososa a oloupejte česnek.
-
Rozpalte si hrnec a vložte do něj máslo, cibuli, mrkev a řapíkatý celer a restujte. Restujte tak dlouho, až bude cibulka a zelenina krásně zlatavá.
-
Poté do zeleniny nasypte polévkovou lžíci hladké mouky a lehce orestujte. Vytvoří se zeleninová jíška.
-
Jakmile je jíška zlato hnědá, tak do ní nalijte zeleninový vývar nebo vodu.
-
Dále přidejte česnek a pak ihned lososa. Vařte tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká. Tj. cca 15 minut.
-
Vezměte tyčový mixér a polévku rozmixujte do hladkého krému. Zalijte smetanou.
-
Přidejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte cca 5 minut a je hotovo.
-
Servírujte s rybí kroketou nebo krutony a plátkem opečeného lososa.
Lososový krém 2
Zdroj: Smoothcooking.cz
Lososový krém 2
Zdroj:
Smoothcooking.cz