Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Levandulová panna cotta s čokoládovou omáčkou

6–8 porcí
do 2 hodin
Levandulová panna cotta s čokoládovou omáčkou
Levandulová panna cotta s čokoládovou omáčkou Autor: isifa.com
Delikátní levandulová vůně udělá z panna cotty něco extra speciálního. Připravte a podávejte v malých hrnečcích, bez obav, že se vám po vyklopení rozsype. Můžete zkusit připravit méně tučnou panna cottu s jogurtem místo smetany.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Panna cotta: Mléko se ¼ hrnkem levandulových květů dejte do mikrovlnné trouby asi na 1 minutu nebo dokud se mléko nebude téměř vařit. Dejte stranou asi na 5 minut, aby se levandulová vůně a chuť mohla důkladně vstřebat do mléka. Mléko přeceďte a květy vyhoďte.
  2. Do mléka nasypte cukr a na 1 minutu dejte do mikrovlnné trouby, aby se cukr rozpustil.
  3. Do mikrovlnky dejte rozměklou želatinu asi na 30 vteřin, dokud se úplně nerozpustí, dávejte přitom pozor, aby se nezačala vařit. Do želatiny přilijte trochu mléčno-levandulové směsi a potom ji vmíchejte do zbývajícího mléčné směsi.
  4. Přidejte citronovou kůru a jogurt (nebo šlehačku).
  5. Směs nalijte do šálků a nechte ji vystydnout, dokud neztuhne.
  6. Čokoládová omáčka: Rozehřejte v mikrovlnce smetanu, aby byla horká. Přidejte čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Kdyby se nerozpustila, dejte ji do mikrovlnky ještě na 1 minutu, aby se úplně rozplynula.
  7. Panna cottu v šálcích ozdobte kvítky, které jste si dali stranou, a podávejte s čokoládovou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama