Suroviny
- lasagne
- rajčatové pyré 50 g
- maso 500 g
- kečup 50 ml
- bazalka
- worchestrová omáčka
- sůl
- pepř
- sýr eidam
- mozzarella
Postup přípravy
Mleté maso opečeme na pánvi, přidáme rajčatové pyré, bazalku, pepř, sůl, trošku cukru, worcester a kečup.
Bešamel: na pánvi necháme rozpustit kousek másla, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, pak pomalu přidáváme mléko, stále mícháme, můžeme přidat trošku bílého vína, muškátový mletý oříšek, sůl a bílý pepř. Na dno zapékací misky dáme trošku rajčatového pyré, na ně poklademe lasagne, bešamel, mleté maso, sýr a tak vršíme cca 3x za sebou. Poslední vrstva je rajčatové pyré, které poklademe nakrájenou mozzarellou. Dáme zapéci do trouby na 40 minut – mírný až střední stupeň. Po 30 minutách přidáme nastrouhaný sýr a dopečeme.
Ingredience:
- lasagne
- 50 g rajčatového pyré
- 500 g mletého masa
- 50 ml kečupu
- bazalka
- worcester
- sůl
- pepř
- sýr eidam
- mozzarella