Suroviny
- cibule 2 kusy
- žampion 250 g
- vepřová krkovice 1 kg
- klobása 2 kusy
- kmín 1 špetka
- pepř 1 špetka
- sladká paprika 1 lžička
- česnek 3 stroužky
- vývar 1 dávka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na hrubo a vhodíme na rozpálený olej
Přidáme na jemno nakrájený česnek a houby
Jakmile se žampiony „scvrknou“, přidáme sladkou papriku a ještě minutku restujeme
Na druhé pánvi opečeme z obou stran krkovičku, kterou jsme si předem okořenili
Poté přidáme cibulku a žampiony k masu a zalijeme vývarem lehce nad okraj masa
Chvíli dusíme a vložíme do zapékací mísy
Soustředíme se, aby bylo maso lehce ponořené
Troubu rozpálíme na 250 stupňů
Pečeme asi 30 minut, dokud se nám na mase nevytvoří jemná krustička
Podáváme s americkými brambory ve slupce