reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kyselá polévka s masovými kuličkami
Autor: Vietnamská kuchyně - Lehce a hravě s Vietem Kyselá polévka s masovými kuličkami

Kyselá polévka s masovými kuličkami

Hodnoceno: 0x
Tento pokrm - Canh chua thịt vien se podává jako součást typické vietnamské večeře, kdy si každý strávník vybírá z mnoha pokrmů na stole. Obecně by u žádné vietnamské večeře neměla chybět polévka canh.
do 30 minut
4 porce

Canh chua se dá volně přeložit jako kyselá polévka a můžete ji uvařit z čehokoli kyselého – z rajčat, karamboly, kysaného zelí dưa chua, nezralého ananasu nebo rebarbory. Varianta s rajčaty a masovými kuličkami je připravená ze surovin dostupných v každém obchodě.

reklama

reklama

Postup

  1. Houby namočte v horké vodě, aby změkly.
  2. Houby, jarní cibulku, mexický koriandr a půlku cibule nakrájejte nadrobno, druhou půlku cibule nakrájejte na půlkolečka. Rajčata nakrájejte na klínky.
  3. Do větší mísy vložte maso, přidejte houby a nadrobno nakrájenou cibuli. Ochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem. Vše důkladně zamíchejte a nechte cca 10 minut marinovat. Pak vytvarujte malé kuličky – knedlíčky.
  4. V hrnci rozpalte olej, na kterém nechte zesklovatět půlkolečka cibule. Přidejte rajčata, lehce orestujte, poté přiklopte pokličkou a duste, až rajčata pustí šťávu. Zalijte vodou a vařte doměkka. Poté přidejte masové kuličky a vařte, až vyplavou na povrch. Přidejte jarní cibulku, mexický koriandr, dochuťte solí a pepřem.

Kyselá polévka s masovými kuličkami  Foto: Kyselá polévka s masovými kuličkami, foto: Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem

Vietnamská kuchyně - Lehce a hravě s Vietem Foto:

Vietnamská kuchyně

Lehce a hravě s Vietem

Viet Anh Doan si získal nesmírnou popularitu jako představitel Lia ze seriálu Ohnivý kuře a to jak svými výroky o Vietnamcích, obchodu a politice, tak i svým kuchařským uměním.

V kuchyni se umí otáčet a jeho 60 nejlepších a nejoblíbenějších receptů ze země rýže, kávy a krevet to dokládá. Uvařte si vynikající nudlovou polévku, připravte a usmažte jarní závitky, poduste rybu na pivu nebo zvolte klasiku – smažené nudle s kuřecím masem.

Už nemusíte chodit do asijského bistra. Začnete si exotickou kuchyni připravovat sami doma.

Vydalo nakladatelství Ikar ve spolupráci s FTV Prima.

Knihu si můžete koupit ZDE.

reklama

Související témata: Polévky , Vietnamská kuchyně