Suroviny
- květák (středně velký) 1 ks
- hrášek (čerstvý nebo mražený) 200 g
- kokosové mléko 1 plechovka
- cibule (středně velká) 1 ks
- zázvor 2–3 cm
- česnek 2–3 stroužeky
- červená curry pasta 1 lžíce
- limetka (listy) 3–4 ks
- limetková šťáva (z půlky limetky)
- slunečnicový olej 2 lžíce
- sezamová semínka (pražená)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Na pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli pokrájenou na tenké měsíčky a orestujte. Přidejte zázvor oloupaný a nakrájený na malé kostičky a na tenké plátky nakrájený česnek, dále restujte, ale jenom krátce, tak aby se česnek nepřipálil. Dále přidejte květák rozebraný na menší růžičky, osolte a vmíchejte jednu lžíci červené kari pasty (pozor, červená kari pasta je opravdu hodně ostrá, tak opatrně...).
- Společně restujte, až se rozpustí kari pasta. Pak vše zalejte jednou plechovkou kokosového mléka a přidejte limetové listy. Povařte chvilku, a až květák změkne, dochuťte limetovou śťávou. Na závěr přidejte hrášek, tomu stačí chvilička, nemusí se dlouho vařit, chceme, aby se nerozvařil a zůstal křupavý.
- Podle chuti ještě dosolte. Ozdobte sezamovým semínkem a podávejte s rýží, my jsme použili směs rýže basmati a červené.