návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečený květák s ořechovou strouhankou

4 porce
do 1 hodiny
Pečený květák s ořechovou strouhankou
Autor: Kitchen Story Pečený květák s ořechovou strouhankou
Jednoduchý a rychlý recept, který v kombinaci s křupavou ořechovou strouhankou a pestem strčí do kapsy leckterý smažený květák nebo mozeček. :)
Reklama

Suroviny (4 porce)

Petrželové pesto:

Ořechová strouhanka:

Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Květák zbavte listů a překrojte ho napůl. Od středu pak krájejte plátky silné asi 2 cm, čím více ke kraji se budete blížit, tím více se bude květák drolit. To vůbec nevadí a i menší kousky přidejte na plech.
  3. V menší misce smíchejte olivový olej, mletou papriku a česnek. Přidejte nasekané listy petržele, ochuťte solí a pepřem.
  4. Pomocí lžičky rozetřete marinádu z obou stran nakrájených plátků květáku.
  5. Plech vložte do trouby a pečte 17–20 minut, do zezlátnutí okrajů.
  6. Do stolního mixéru vložte všechny ingredience potřebné na pesto a mixujte, dokud se všechny nespojí.
  7. Na pánev vlijte lžíci olivového oleje, nechte lehce rozpálit. Vsypte strouhanku a nahrubo nasekané mandle a vlašské ořechy. Ochuťte solí a pepřem a restujte do zezlátnutí.
  8. Pečený květák servírujte na talíř spolu s ořechovou strouhankou. Vše zakápněte petrželovým pestem a navrch můžete doladit čerstvou řeřichou.
Reklama
Pečený květák s ořechovou strouhankou
Autor: Kitchen Story Pečený květák s ořechovou strouhankou

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama