Pečený květák s ořechovou strouhankou
Zdroj: Kitchen Story
Pečený květák s ořechovou strouhankou
Zdroj:
Kitchen Story
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
-
Květák zbavte listů a překrojte ho napůl. Od středu pak krájejte plátky silné asi 2 cm, čím více ke kraji se budete blížit, tím více se bude květák drolit. To vůbec nevadí a i menší kousky přidejte na plech.
-
V menší misce smíchejte olivový olej, mletou papriku a česnek. Přidejte nasekané listy petržele, ochuťte solí a pepřem.
-
Pomocí lžičky rozetřete marinádu z obou stran nakrájených plátků květáku.
-
Plech vložte do trouby a pečte 17–20 minut, do zezlátnutí okrajů.
-
Do stolního mixéru vložte všechny ingredience potřebné na pesto a mixujte, dokud se všechny nespojí.
-
Na pánev vlijte lžíci olivového oleje, nechte lehce rozpálit. Vsypte strouhanku a nahrubo nasekané mandle a vlašské ořechy. Ochuťte solí a pepřem a restujte do zezlátnutí.
-
Pečený květák servírujte na talíř spolu s ořechovou strouhankou. Vše zakápněte petrželovým pestem a navrch můžete doladit čerstvou řeřichou.
Pečený květák s ořechovou strouhankou 2
Zdroj: Kitchen Story
Pečený květák s ořechovou strouhankou 2
Zdroj:
Kitchen Story