Polévka
- kuřecí vývar 400 ml
Head
- cibule 1 kus
Head
- česnek 5 kus
Polévka
- zázvor 1 dávka
Head
- hřebíček 1 kus
Polévka
- curry koření 2 kus
- hladká mouka 3 lžíce
- máslo 20 g
- smetana 1 kus
- crème fraîche 1 kus
- šlehačka 1 lžíce
- piniové oříšky 1 hrst
Postup přípravy
Kuřecí vývar ochutíme a odstavíme
(Je-li z kuřete, scedíme
) Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky
Pozor – nesmíchat s cibulí! Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme zrníčka a drobně nakrájíme
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět
Přidáme mouku a umícháme jíšku
Pak vsypeme curry koření a mícháme, až se vše dokonale spojí
Vmícháme vývar – nejlépe metlou na sníh –, přidáme zbytek ingrediencí a asi 30 minut vaříme na slabém ohni
Opět propasírujeme, přidáme kokosové mléko a necháme několik hodin odpočívat (v lednici)
Před podáváním ohřejeme, přidáme přibližně šálek smetany, tři až čtyři lžíce crème fraîche a tyčovým mixérem napěníme
Na talířích dekorujeme šlehačkou a posypeme orestovanými piniovými ořechy, které rozmixujeme na hrubé kousky
Poznámka:Talíře je dobré nahřát, aby nespadla kokosová pěna