Nudle
Ingredience
- vepřová játra 200 g
- cibule 1
- česnek 4
- vejce 2
- mrkev
- celer 1/2
- petržel 2
- pepř
- vegeta
- nové koření
Postup přípravy
Opláchneme kuře a dáme je vařit. Do vody přidáme mrkev, celer, petržel, česnek, nové koření, sůl a Vegetu (Podravku).
Knedlíčky: Játra, špetku soli a pepře, trochu majoránky, celé vejce a strouhanku zamícháme a z hmoty uděláme knedlíčky. Konzistenci vyladíme strouhankou.
Nudle: Polohrubou mouku, vejce a trochu vody vymícháme v těsto. Dokud lepí, dosypáváme mouku. Pak těsto rozválíme a necháme uschnout na papíru na pečení. Nakrájíme na pěticentimetrové pásky, naskládáme na sebe a krájíme nudle. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut. Pak scedíme.
Když je maso měkké, přecedíme polévku a maso nakrájíme. Do vývaru vložíme játrové knedlíčky a necháme povařit. Nakonec přidáme nudle a zelenou petrželovou nať. A polévka je jak olej.
Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
Ingredience:
- 1/2 kuřete
- 200 g vepřových jater
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- mrkev
- ½ celeru s natí
- 2 petržele s natí
- pepř
- Vegeta (Podravka)
- nové koření