Suroviny
- kuřecí maso 750 g
- sůl
- slanina 200 g
- pepř
- smetana 500 ml
- brambory 1 kg
- máslo
- jarní cibulka
Postup přípravy
Kuřecí stehenní řízky osolíme a opepříme. Každý řízek zabalíme jako malou roládu do dlouhého plátku slaniny a vložíme do zapékací mísy. Takto postupujeme se všemi kousky masa. Následně celé zalijeme dostatečným množstvím smetany, aby maso bylo do poloviny ponořené, a dáme péct do trouby.
Oloupeme si brambory a nakrájíme je na drobné kostky. Dáme vařit do osolené vody. Až budou brambory uvařené, slijeme a necháme odpařit. Do brambor přidáme trochu másla a brambory rozšťoucháme. Na závěr přidáme do brambor najemno nasekanou jarní cibulku a listovou petržel.