Hlavní chod
- kuřecí prsa 5 ks
Postup přípravy
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa upravíme na jednotlivé steaky a maso osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a na troše oleje osmahneme na pánvi. Maso také orestujeme, aby se zatáhlo, na závěr lehce poprášíme dvěma lžícemi hladké mouky a krátce zarestujeme. Zatáhlé maso pokryjeme slaninou, přidáme čerstvou bazalku, přidáme půl sáčku sušených švestek (cca 100 g) a vše podlijeme dvěma deci vody a přiklopíme pokličkou. Přendáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme dělat asi půl hodiny. Po upečení maso vyndáme, šťávu slijeme do vysoké nádoby a ponorným mixerem dohladka rozmixujeme.
2. Brambory umyjeme, nakrájíme na měsíčky, lehce osolíme a přidáme koření na americké brambory. Promneme a dáme na pečící papír na plech do trouby, kde pečeme 30 až 40 minut při 220 stupních.
Hlavní chod:
Kuřecí prsa ve švestkové omáčce, ameriky
Ingredience:
5 x kuřecí prsa
100 g sušených švestek
100 g anglické slaniny
1 červená cibule
olej
2 lžíce hladké mouky
čerstvá bazalka
1 kg brambor
koření na americké brambory
pepř a sůl