Suroviny
- kuřecí skelet
- mrkev 3
- petržel 1
- celer 1
- cibule 1
- koření nové
- bobkový list
- kuřecí játra 125 g
- vejce 1–2
- strouhanka
- petržel či pažitka
- sůl
- vegeta
- nudle
- bylinky
Postup přípravy
Kuřecí skelet vložíme do studené vody, kterou přivedeme do varu
Pak snížíme teplotu, přidáme nastrouhanou zeleninu, vegetu, koření a pozvolna vaříme
Mezitím rozmixujeme játra, vejce a strouhanku s bylinkami
Na závěr vaření přes síto pasírujeme do vroucí polévky
Nudle uvaříme zvlášť a na úplném konci přidáme do polévky
Nalijeme do misek, ozdobíme a servírujeme
Kuřecí polévka s játrovými nočky
Ingredience:
- kuřecí skelet
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1 celer
- 1 cibule
- nové koření
- bobkový list
- cca 125 g kuřecích jater
- 1–2 vejce
- strouhanka (na zahuštění)
- petrželka či pažitka
- sůl
- vegeta
- nudle
- bylinky – na ozdobu