Suroviny
- kuřecí prso 1 kg
- bílé suché víno 2 dl
- voda 1 dl
- sýr s modrou plísní 300 g
- olej
- smetana 2.5 dl
- kečup
- sójová omáčka
- brambory 1 kg
- zelenina
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky (asi 6 x 6 cm) a jemně je proklepeme. Na pánev dáme trochu oleje a krátce maso orestujeme. Přidáme 2 dl bílého suchého vína a 1dl vody a velmi málo osolíme (opatrně, neboť sýr je dost slaný). Necháme podusit asi tak 10 minut, poté přidáme sýr typu Niva, který necháme úplně rozpustit. Dále přidáme lžíci kečupu, pár kapek sójové omáčky a nakonec vlijeme smetanu. Avšak jen tolik, aby omáčka nebyla ani příliš hustá, ani řídká.
Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a opečeme.Vše klademe na talíř. Nakonec naaranžujeme zeleninovou oblohu.
Kuřecí medailonky na nivové omáčce, opékaný brambor, obloha
Ingredience:
- 1 kg kuřecích prsíček
- 2 dl bílého suchého vína
- 1 dl vody
- 300 g sýru s modrou plísní (Niva)
- olej
- 2,5 dl smetany
- lžíce kečupu
- sójová omáčka (pár kapek)
- 1 kg oloupaných brambor
- zelenina na oblohu