Suroviny
- kuřecí prsní řízek 300 g
- arašídový olej 4 lžíce
- červená cibule 1 ks
- kokosové mléko 400 ml
- žlutá curry pasta 2 lžíce
- tamarindová pasta 1 lžíce
- třtinový cukr 1 lžíce
- limetka
- jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
- V pánvi (ideálně ve woku) rozpalte 2 lžíce oleje a zprudka na něm orestujte kuřecí maso nakrájené na kousky o velikosti sousta.
- Vyjměte, pomocí kuchyňské papírové utěrky odsajte přebytečný tuk a nechte stranou v teple.
- Do pánve přidejte zbylý olej a osmažte na něm cibuli nakrájenou na tenké plátky. Snižte teplotu, přilijte kokosové mléko, přidejte kari a tamarindovou pastu, cukr, promíchejte a zvolna 5 až 7 minut povařte. Přisypte kuřecí maso, promíchejte a společně vařte na mírném plameni dalších 10 minut.
- Podávejte s plátky limetky a dušenou rýží.