Pokud máte pocit, že věnečky jsou "vyšší cukrářská", nenechte se zmýlit. Podle tohoto receptu je zvládnete raz dva, úplně stejně jako zkšuená cukrářka Veronika.
Mléko povařte s máslem, přisypte mouku se špetkou soli a míchejte tak dlouho, až se těsto nechytá stěn hrnce. Nechte vychladnout a do zcela studeného po jednom vmíchejte vejce.
Na pečící papír nastříkejte sáčkem kolečka těsta a pečte 15 až 20 minut při 180 stupních bez otevírání trouby, až těsto zezlátne.
Vychladlé věnečky rozkrojte a plňte je žloutkovým krémem. Vršek věnečku pomažte zavařeninou a potáhněte fondánem nebo bílkovou polevou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.