Suroviny
- hovězí kližka 500 g
- sladká paprika 2 PL
- cibule 250 g
- mletá pálivá paprika 1 ML
- rajský protlak 3 PL
- kmín 1 ML
- majoránka 1 ML
- česnek palice
- černé pivo 500 ml
- chléb 200 g
- hovězí vývar 1 l
- sůl
- pepř
- křen
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky a nasolte. Cibuli osmažte na sádle dozlatova, přidejte kmín, česnek, protlak, papriku sladkou i pálivou a maso.
- Zarestujte, zalijte vývarem a duste pod pokličkou skoro do měkka. Starý chléb nastrouhejte a namočte do piva.
- Touto směsí guláš zahustěte a provařte. Dochuťte majoránkou a chilli.
- Podáváme posypaný čerstvě nastrouhaným křenem.