Suroviny
- kuřecí stehno 4 ks
- kuřecí vývar 2 l
- bílé víno 200 ml
- máslo 50 g
- olivový olej 50 ml
- smetana 250 ml
- hladká mouka 30 g
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- estragon 5 větviček
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy
- Kuřecí stehna osolte, opepřete a zaprašte hladkou moukou. Ve větším hrnci je orestujte dozlatova ze všech stran, potom je vyjměte a uložte stranou.
- Ve stejném hrnci orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte česnek, stonky estragonu, zalejte bílým vínem a nechte ho odvařit. Přidejte orestované kousky kuřete a zalejte je vývarem tak, aby byly ponořené.
- Předehřejte troubu na 160 °C. Základ přendejte do ohnivzdorného pekáče, zakryjte ho pokličkou a duste doměkka. Jakmile je maso měkké, opatrně ho vyndejte a vzniklý vývar svařte na třetinu. Přidejte smetanu a pár minut provařte. Omáčku rozmixujte, propasírujte a nakonec zjemněte máslem. Dochuťte solí, pepřem a nakonec do omáčky přidejte nasekané lístky čerstvého estragonu.
- Kuřecí stehna servírujte přelitá estragonovou omáčkou.