Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře na estragonu

4 porce
do 1 hodiny
Kuře na estragonu
Kuře na estragonu Autor: Už dost šéfe!
Estragon je velmi specifická bylinka s hořko-sladkou kořeněnou chutí. Nepostradatelná je pro francouzskou kuchyni. A právě z ní vychází tento recept na kuře v krémové omáčce.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Kuřecí stehna osolte, opepřete a zaprašte hladkou moukou. Ve větším hrnci je orestujte dozlatova ze všech stran, potom je vyjměte a uložte stranou.
  2. Ve stejném hrnci orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte česnek, stonky estragonu, zalejte bílým vínem a nechte ho odvařit. Přidejte orestované kousky kuřete a zalejte je vývarem tak, aby byly ponořené.
  3. Předehřejte troubu na 160 °C. Základ přendejte do ohnivzdorného pekáče, zakryjte ho pokličkou a duste doměkka. Jakmile je maso měkké, opatrně ho vyndejte a vzniklý vývar svařte na třetinu. Přidejte smetanu a pár minut provařte. Omáčku rozmixujte, propasírujte a nakonec zjemněte máslem. Dochuťte solí, pepřem a nakonec do omáčky přidejte nasekané lístky čerstvého estragonu.
  4. Kuřecí stehna servírujte přelitá estragonovou omáčkou.
Reklama

Už dost, šéfe!Už dost, šéfe!

"Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii avzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.

V knize najdete nejen fotogarafie a hlášky, ale hlavně mé nejoblíbenější recepty, které vám připomenou, že tohle řemeslo se dá dělat i dobře."

Zdeněk Pohlreich

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama