Suroviny
- cibule
- sůl
- olej
- krůtí maso 1 plátek
Postup přípravy
Nejdříve uvaříme celé brambory a necháme je vychladnout. Uvaříme vejce natvrdo a také je necháme vychladnout. Brambory nakrájíme na kostičky, najemno rovněž nakrájíme uvařená vejce, kyselou i sladkou okurku a cibuli, kterou můžeme předem posolit, aby se „vypotila“ a nepálila do očí.
V mističce potom připravíme zálivku z dijonské hořčice a oleje. Všechno smícháme a necháme odležet. Potom vezmeme krůtí maso, které naklepeme a obalíme v oleji a provensálském koření. Nakonec maso hodíme na rozpálenou pánev a zprudka opečeme.
Hlavní chod
Lehký bramborový salát a krůtí plátek
Ingredience:
- brambory
- vejce
- kyselá okurka
- sladká salátová okurka
- cibule
- sůl
- dijonská hořčice
- olej
- krůtí maso – jeden větší plátek na osobu