Head
- krůtí maso 800 g
Na přílohu
- slanina 200 g
Head
- cibule 1 kus
Postup přípravy
1
Nejprve si pokrájíme cibulku a slaninu na kostičky
Krůtí maso okořeníme podle chuti kořením na krůtí pečeni, popřípadě trochu dosolíme
V pekáči dozlatova orestujeme cibulku a slaninu a poté v pekáči opečeme ze všech stran i krůtí maso
Zalijeme vodou a vložíme do předem vyhřáté trouby
Pečeme asi hodinu pod pokličkou při zhruba 180°C, poté pokličku sundáme, zvýšíme teplotu na 200°C a upečeme do změknutí
Krůtu vyndáme, až když je na povrchu hezky opečená
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí osolené vody
Mezitím si na pánvi orestujeme cibulku a slaninu, které jsme si předem pokrájeli na malé kousky
Uvařené brambory pak rozšťoucháme společně s orestovanou cibulkou a slaninou
3
Na malinké kousky si nakrájíme šalotku a necháme zesklovatět
Přidáme najemno nasekaný česnek, který lehce opečeme společně s cibulkou
Přidáme rozmražený špenát, necháme provařit a podle chuti dosolíme, opepříme a zjemníme smetanou
Ke konci špenát trochu zahustíme předpřipravenou nebo instantní jíškou