Dezert: žloutkové věnečky
- směs na přípravu věnečků 1
- vejce 3
Hlavní chod: krevety na horké pánvi
- máslo 20 g
Hlavní chod: krevety na horké pánvi
- chilli papričky 5 g
- šunka 20 g
- bageta 5 kusů
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Hlavní chod:Krevety na horké pánvi
postup:
1. Krevety oloupeme tak, aby zůstala hlava a zadní ploutvička.2. Po očištění krevet musíme: Nakrájet česnek na co nejtenčí kolečka. Nakrájet na kolečka chilli papričky. Na středním ohni rozpálit olivový olej. Orestovat krevety, dokud česnek nezačne zlátnout.3. Zalít sklenkou bílého vína a přidat máslo. Lehce povařit a dochutit čerstvým pepřem a chilli. Sůl není potřeba. O slanost se postará sušená šunka.4. Přihodit nasekaný koriandr, promíchat a naaranžovat krevety v pánvi. Podáváme s francouzskou bagetou.