Suroviny
- krevety 16 kus
- cizrna 1 kus
- vývar ( - volitelné ) 1 dávka
- česnek 2 stroužek
- olivový olej 3 lžíce
- citronová šťáva 1 dávka
- zázvor 1 dávka
- chilli 1 špetka
- výhonky mladého hrášku 1 dávka
- kapary 4 kus
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
Nejdříve si připravte marinádu
Do misky dejte trochu oleje, přidejte nastrouhaný zázvor, rozdrcený česnek, chilli a citrónovou šťávu
Přidejte krevety a vše dobře promíchejte
Přetáhněte folií a dejte do lednice
2
Pak si připravte pyré
Do větší mísy vsypte scezenou a propláchnutou cizrnu (několik zrnek si nechte na ozdobu), přidejte trochu vody nebo vývaru, česnek, asi dvě lžíce oleje, lžíci citrónové šťávy a trochu soli
Vymixujte dohladka
3
Krevety napíchejte na kovové nebo dřevěné špízy, rozehřejte trochu oleje a zprudka je orestujte z obou stran
Podávejte je s výhonky mladého hrášku a kapary
Ideálně se pokrm snoubí se suchým vínem Sauvignon Blanc