Suroviny
- menší červená řepa 1 ks
- křenový termizovaný sýr (např. Lučina)
- nasekané vlašské ořechy 1 lžíce
- Olivový olej
- balzamiková redukce
- sůl, pepř
Článek
Vyberte si z nových receptů na výborné pomazánky
Receptů na pomazánky není nikdy dost. Oblíbená chuťovka může posloužit nejen jako pohoštění na večírek, ale i jako vydatná snídaně nebo lehká večeře. Servírujte s dobrým...
Postup přípravy
- Nejprve upečte červenou řepu: troubu předehřejte na cca 190 °C. Omytou, ale neloupanou řepu položte na kus alobalu a pokapejte balzamikovou redukcí, olivovým olejem a osolte.
- Řepu zabalte do alobalu a pečte v malé zapékací misce. Řepa je měkká po cca 30–40 minutách pečení.
- Po upečení a vystydnutí řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Poté ji smíchejte s křenovým sýrem a nasekanými vlašskými ořechy. Pomazánku dosolte a opepřete dle chuti.