Postup přípravy
- máslo None
- šalotka None
- řapíkatý celer None
- zázvor None
Postup přípravy
- smetana ke šlehání None
- mléko None
Head
- máslo 300 g
- zeleninový vývar 1 l
- smetana ke šlehání 0.5 l
- mléko 0.5 l
Zeleninový noček
- rajče None
Head
- pepř None
Postup přípravy
Na másle orestujeme najemno pokrájenou šalotku, řapíkatý celer, zázvor a pečené kaštany. Zalijeme zeleninovým vývarem, smetanou a mlékem a necháme povařit. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté krém přecedíme a polévka je hotova.
Zeleninový noček: Mrkev, řapíkatý celer, rajče a petrželovou nať nakrájíme na kostičky, které krátce orestujeme na másle. Vznikne směs, ze které si vytvoříme zeleninový noček, který při podávání umístíme do středu talíře – vylepší chuť i vzhled krému, který ještě můžeme zakápnout smetanou.