Suroviny
- dýně 1.5 kg
- bujón 1 l
- protlak 1 sklenice
- cibule 1 kus
- rajče 0.5 konzerv
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- koření kari 1 špetka
- sladká paprika 1 špetka
- zázvor 0.5 lžiček
- citronová šťáva 1 lžička
- cukr 1 lžíce
- olivový olej 1 dávka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji
Dýni nakrájenou na kostičky a orestovanou cibuli vložíme do hrnce a zalijeme vývarem
Množství závisí na tom, jak hustou polévku chceme získat
Přidáme bobkový list a nové koření
Polévku vaříme, dokud zelenina nezměkne
Poté odstraníme nové koření a bobkový list
Na závěr přidáme protlak, citronovou šťávu a dokořeníme
Polévku rozmixujeme na hladkou směs a podáváme ji s nakrájenou omeletou