Šťouchané brambory
- cibule 1 ks
Head
- strouhanka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Očištěné plátky mírně naklepeme, osolíme, jemně opepříme a vložíme do zakysané smetany smíchané s drceným česnekem a vejcem. Takto připravené maso necháme uležet v lednici nejlépe přes noc. Poté jednotlivé řízky vyndáme z marinády, obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
Na šťouchané bramborysi oškrábané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě. Než změknou, orestujeme si pokrájenou cibulku s kostičkami slaniny. Do scezených brambor přidáme kousek másla, rozmačkáme, přidáme orestovanou cibulku se slaninou, promícháme a můžeme podávat.
Restovaná zelenina: Omytou zeleninunakrájíme kroměcherry rajčat, která necháme vcelku. Jen zlehka orestujeme na másle či na oleji a podáváme k masu a bramborám.