Suroviny
- brambory 1 kg
- sůl 3 lžičky
- vejce 1 ks
- tymián 2 snítky
- česnek 3 ks
- bobkový list 1 ks
- nové koření 7 ks
- sůl
- pepř
- kmín
Postup přípravy
Králík: Den předem omytého a nasoleného králíka potřeme rozetřeným česnekem, prošpikujeme slaninou, ke každému kousku slaniny vsuneme trošku rozmarýnu. Vložíme do pekáče, přidáme na kostičky nakrájené cibule, bobkové listy a nové koření. Králíka opepříme a posypeme dle chutí kmínem. Podlijeme vodou a dáme zakryté péct na hodinu na 180°C. Občas podléváme a maso otáčíme. Po hodině dopékáme nezakryté ještě třicet minut, poté obrátíme. Délku pečení udává velikost králíka. Jakmile je povrch zlatavý a maso jde od kosti, je hotov.
Zelí: Rozehřejeme tuk, vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme cukr, bobkový list, nové koření, sůl, kmín a necháme cukr zkaramelizovat. Přidáme nakrouhané nebo najemno nakrájené zelí, ocet a dusíme do křupava asi dvacet minut.
Žužlavky: Na jemném struhadle nastrouháme oloupané, den předem uvařené brambory. Přidáme vejce, lžičku soli a solamyl. Vypracujeme těsto. Uválíme dva centimetry tlustý váleček, ze kterého nakrájíme centimetrové dílky, z nich uválíme kuličku a tu rozplácneme na placičku. Takto připravené žužlavky vkládáme do osolené vařící vody. Vaříme sedm minut. Vytahujeme děravou naběračkou do máslem vytřené mísy. Žužlavky ještě v míse prokládáme mezi jednotlivými dávkami máslem.