Bramboráčky
- brambory 5 kusů
Head
- koření grilovací koření 1 špetka
Bramboráčky
- mouka 1 dávka
Head
- mouka 1 dávka
Bramboráčky
- majoránka 1 lžička
- tatarská omáčka 1 dávka
Postup přípravy
1. Nakrájenou cibuli orestujeme, na ní osmažíme plátky masa, které posypeme kořením, podlijeme a dusíme do změknutí. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozdělanou ve vodě a dochutíme.
2. Bramboráčky připravíme obvyklým způsobem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme do misky. Postupně přidáme syrovou cibuli a vymačkáme stroužky česneku. Přisypeme majoránku, osolíme a opepříme, přidáme i kmín. Do těsta přidáme hrubou mouku, strouhanku, vajíčko a vše promícháme. Bramboráčky osmažíme z obou stran na lívanečníku na rozpáleném oleji. V konečné úpravě na talíři na přílohu přidáme lžičku tatarky pro zjemnění chuti.