Tajemný šáteček
Postup přípravy
1. Dýni oloupeme, naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou. Dáme do pekáčku, zalejeme smetanou a dáme zapéct na dvacet minut do trouby. Asi tři minuty před dopečením dýni pokryjeme nastrouhaným sýrem. Jakmile se roztaví, můžeme předkrm naservírovat.
2. Kuřecí prsa omyjeme, pokrájíme, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a orestujeme dozlatova. Na druhé pánvičce si na pokrájené cibulce a česneku podusíme špenát. Necháme vychladnout.
3. Rozválíme si listové těsto a naporcujeme ho na čtverce. Na střed každého dáme náplň, kterou jsme si připravili smícháním masa a špenátu. Vytvoříme šátečky, které před upečením v troubě na plechu pokrytém papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Servírujeme k dýni.