Zelenina
- brambory 800 g
Ostatní
- mouka 2 lžíce
Koření
- česnek 6 ks
Ostatní
- vejce 2 ks
Koření
Zelenina
Koření
Ostatní
- mléko 1-2 dl
Postup přípravy
Maso nakrájíme, jemně poklepeme, osolíme a opepříme. Nachystáme si misku, do které klademe na sebe plátky masa a potíráme směsí z hořčice, grilovacího a steakového koření. Maso necháme naložené alespoň 3 hodiny. Na rozpáleném oleji si usmažíme cibulku nakrájenou na kolečka. Dáme ji do misky a přikryjeme alobalem. Plátky kotlety jednotlivě zprudka usmažíme na oleji, před dokončením dáme na každý plátek cibulku a plátek slaniny. Takto připravené maso naskládáme vedle sebe na plech a vložíme do předehřáté trouby, aby bylo v teple, než si připravíme bramboráčky.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, zaprášíme moukou, přidáme česnek, vejce, špetku majoránky, soli a pepře. Nakonec pokropíme horkým mlékem, aby brambory nezhnědly.
Hotové těsto dáváme po naběračkách na rozpálený olej a smažíme z obou stran. Kotletky podáváme s teplými bramboráčky.
Kotletky ve slaninové peřince s bramboráčky
Ingredience:
- 5 plátků vepřových kotlet
- 100 g slaniny
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- grilovací koření
- steakové koření
- cibule
- olej na smažení
Bramboráčky:
- 800 g syrových oloupaných brambor
- 2 lžíce hladké mouky
- 6 stroužků česneku
- 2 vejce
- majoránka
- sůl, pepř
- 1–2 dl teplého mléka