Na knedlíčky
- játra 500 g
- česnek 2 stroužek
Na knedlíčky
- petrželová nať 1 dávka
- sůl 1 dávka
Head
- libečku 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1
Maso a kost dáme vařit do tlakového hrnce se dvěma litry vody
Osolíme, přidáme cibuli, mrkev, celer a petržel
Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, nakrájíme na kostičky a vrátíme
2
Připravíme játrové knedlíčky
Játra rozmixujeme a přidáme do nich sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel a utřený česnek
Zahustíme trochou strouhanky
Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme je do polévky, kde je necháme povařit
Přihodíme nudle a vše povaříme, dochutíme a podáváme ozdobené petrželkou