Španělský ptáček
- vepřové maso 1 kg
Zeleninová rýže
- cibule 1 ks
Španělský ptáček
- kuřecí párky 5 ks
- anglická slanina
- vejce 3 ks
- okurky 3-5 ks
- hořčice
Postup přípravy
Španělský ptáček: Vykostěnou vepřovou pečeni (karé) opláchneme, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý kotlet dáme plátky anglické slaniny, uvařená vejce, sterilované okurky a párky, zamotáme a stáhneme špejlí, nebo nití. Ptáčky vložíme do pekáče, orestujeme je na troše oleje ze všech stran a podlijeme trochou vývaru a za občasného hlídání necháme podusit pod pokličkou doměkka, (také můžeme jídlo dodělat v troubě).
Zeleninová rýže: Propranou rýži dáme vařit cca na 30 minut, přidáme oloupanou cibuli, hřebíček, lžíci oleje a sůl. Po uvaření smícháme s okapaným hráškem a kukuřicí.
Nakonec odejmeme asi tři čtvrtiny výpeku, ze kterého uděláme šťávu. Při podáváni dozdobíme dle chuti a nápadu.