Suroviny
Postup přípravy
1. Maso dáme do misky, přidáme cibuli nakrájenou najemno, sůl, pepř, česnek, majoránku, jedno vajíčko. Směs rozdělíme na tři díly.
2. Uvaříme si brokolici a květák v osolené vodě doměkka.
3. Do prvního dílu masa přidáme nastrouhaný sýr, vytvoříme karbanátky, které obalíme v trojobalu a usmažíme.
4. Do druhé varianty dáme nasekaný uvařený květák a karbanátky také obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a osmažíme.
5. Do třetí varianty přidáme uvařenou brokolici, maso vytvarujeme, obalíme a osmažíme, a všechny karbanátky můžeme podávat s přílohou.
6. Zatímco smažíme karbanátky, uvaříme si brambory, kam poté přidáme pokrájenou pažitku s kusem másla, a rozšťoucháme. Nebo (jako Blanka) brambory scedíme, přidáme máslo a pažitku a dobře uzavřený hrnec pevně uchopíme a pořádně potřepeme.