Karlovarské knedlíky
- rohlík 7 ks
Bramborový knedlík
- vejce 2 ks
- hrubá mouka
Karlovarské knedlíky
- muškátový oříšek špetka
Head
Postup přípravy
Kachnu osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a dáme péct, během pečení poléváme. Pečeme do zlatova na 200 stupňů C. Ke konci pečení kachnu potřeme medem.
Karlovarské knedlíky: Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme trochu soli, nasekanou petrželku, špetku muškátového květu. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky, vše promícháme se žloutky a nakonec přidáme sníh, který jsme si ušlehali z bílků. Z těsta vytvarujeme dvě šišky, které zabalíme do potravinářské folie. Vaříme ve vroucí osolené vodě, po vychladnutí nakrájíme.
Bramborový knedlík: Uvařené brambory necháme vychladnout a nastrouháme. Brambory dáme na vál, na ně vyklepneme dvě vajíčka a hrubou mouku. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme válečky a vaříme ve vroucí vodě 20 minut, poté nakrájíme na kolečka. Podáváme ke kachně s dušeným zelím.