Hlavní chod
- kachní stehna 5 kusů
- švestková omáčka 1 dávka
Head
- sůl 1 špetka
Hlavní chod
- povidla kusů
Na knedlíky
- vejce 1 kus
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chod:Kačenka od Kačenky s knedlíkem a zelímpostup: 1
Kachní stehna si dáme do pekáčku, kde je osolíme, opepříme, nakmínujeme a dáme péct na 200 stupňů do trouby
Pečeme doměkka cca dvě a půl hodny, každých 20 minut podléváme výpekem
2
Na knedlíky si oloupeme uvařené brambory, nastrouháme je na jemno, přidáme mouku, krupičku, solamyl a uděláme si těsto a z něj tři šišky, které dáme vařit do vroucí vody tak na 10-15 minut
Poté vyndáme a nakrájíme nití
Podáváme s kachním masem a dušeným zelím