Head
- směs na těsto 1 dávka
Polévka
- voda 1 l
Dezert
- tuk 125 g
Polévka
- kořenová zelenina 1 dávka
Polévka
- polévkové koření 1 špetka
Head
- polévkové koření 1 špetka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Polévka:Vývar s domácími nudlemi
postup:Dáme vařit slepici do vody s kostkou masoxu. Když je měkká, maso vyjmeme, vývar přecedíme, přidáme nastrouhanou zeleninu, osolíme. Přidáme nudle a krátce povaříme. Nakonec dochutíme podravkou a ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.