Suroviny
Postup přípravy
1
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a naložíme do hořčice
Rozpálíme olej a cibuli, pórek a maso orestujeme dozlatova
Přidáme nastrouhanou Nivu
Když se rozpustí, zalijeme maso smetanou a přidáme lehce povařenou brokolici
Dochutíme a podáváme posypané ořechy
2
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme
Nakrájíme na kostky a opečeme na troše olivového oleje
Když jsou orestované dozlatova, přidáme nastrouhaný česnek, osolíme, opepříme, opět krátce orestujeme a přidáme dvě lžíce pálivé papriky
Promícháme a přidáme smetanu
Krátce podusíme a podáváme
Hlavní chod
Jihočeská bašta s kuřecím masem a brambory Pikant
Ingredience:1 kg kuřecích prsíček, 150 g strouhané Nivy, 1 brokolice, 1 šlehačka, sůl, pepř, 50 g vlašských ořechů (nastrouhané na posypání), 2 cibule, 1 pórek, 3 lžíce vývaru, 3 lžíce plnotučné hořčice, olej.
Na brambory:1 kg brambor, 1 palička česneku, 1 smetana, sůl, pepř, 2 lžičky pálivé papriky