Suroviny
- Třešně 2 hrnky
- Máslo 40 g
- cukr krupice 20 g
- Sůl 1 špetka
- Vejce 4 ks
- Mléko 2 lžíce
- krupička 60 g
Na vymazání a vysypání formy
- Máslo
- Mouka
Postup přípravy
- Všechny ingredience vyndejte z lednice a nechte je odstát při pokojové teplotě. Změklé máslo nakrájejte na kousky a dejte do mísy. Zasypte ho cukrem a špetkou soli a pak utřete.
- Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte jeden po druhém k utřenému máslu a opět třete. Do hmoty opatrně vmíchejte také vlahé mléko.
- Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Malou část vmíchejte do utřené směsi. Pak přidejte krupičku a nakonec zbytek sněhu.
- Těsto rozetřete do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Na těsto rovnoměrně poklaďte vypeckované třešně a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.
- Prima tip: pokud si chcete ušetřit práci s mytím pekáče, vyložte ho pečlivě pečicím papírem.