Head
- hovězí líčka 2 kg
- mrkev 1 kus
Head
Postup přípravy
1. Nakrájíme si najemno cibuli, kterou na másle osmažíme dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme ji. Přidáme olej a osolené a opepřené maso, které necháme z každé strany zatáhnout. Podlijeme vývarem a dusíme až tři hodiny. Maso kontrolujeme a doléváme vývar.
2. Očištěné brambory nakrájíme na tenké plátky a esteticky naskládáme do malých kruhových zapékacích misek, které jsme vymazali máslem. Pokud chceme docílit efektu rozkvetlé růže, poskládáme plátky brambor od okraje misky směrem ke středu. Osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku a zalijeme smetanou. Dáme do trouby péct na 200 °C asi na 45 minut, dokud nebudou brambory měkké a na povrchu opečené dozlatova.