Suroviny
- jehněčí maso (libové mleté) 300 g
- česnek (rolisovaný) 1 stroužek
- zázvor (prolisovaný) 2 a 1/2cm kus
- sůl 1/4 lžičky
- mletá sladká paprika 2 lžičky
Dip
- máta (pokrájená) 2 lžíce
- hladkolistá petržel (pokrájená) 2 lžíce
- celý kmín 1 lžička
- jogurt (nízkotučný) 150 ml
Postup přípravy
- Předehřejte gril na střední teplotu. Smíchejte všechny ingredience na minikebaby (pokud nechcete použít jehněčí, můžete vyzkoušet například mleté krůtí bez kůže).
- Prsty vytvarujte minikebaby (z množství asi 1 lžíce masa) kolem špejle, dotvarujte je do podoby "párečku".
- Kebaby grilujte asi 10–15 minut, dokud nejsou krásně dohněda a dostatečně propečené.
- Mezitím si připravte dip: smíchejte všechny ingredience v misce a dejte vychladit do lednice, dokud nebudou kebaby hotové.