Suroviny
- čokoláda (mléčná nebo tmavá) 100 g
- smetana ke šlehání (40%) 3 lžíce
- rum 2 lžíce
- ovoce (jahody, kiwi, banány, hrušky...)
Postup přípravy
- Mléčnou nebo hořkou čokoládu (nebo jejich směs) nakrájejte na kousky a dejte do misky, přilijte smetanu.
- Misku postavte na vodní lázeň teplou asi 60 stupňů. Jakmile se čokoláda rozpustí, vlijte do ní rum (pokud připravujete pohoštění pro děti, můžete ho samozřejmě vynechat, místo toho zkuste přidat třeba špetku skořice).
- Ovoce omyjte a nakrájejte na kousky. Horkou čokoládu přelijte do nahřátých misek, nejlépe na fondue a servírujte.
PRIMA TIP: Můžete připravit i fondue z bílé čokolády - do rozpuštěné čokolády vmíchejte smetanu a pomerančový likér. Čokoládu lze ochutit různě, zkuste přidat špetku mletého chilli, špetku vločkové soli nebo přilijte kávový či mandlový likér. K podávání se hodí různé druhy ovoce, ale dobré jsou i natrhané wafle nebo smažené churros. Děti budou bavit bonbony marhmallows.