Suroviny
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 1 hrnek
- moučkový cukr (prosátý) 1 hrnek nebo podle chuti
- čerstvý sýr (Lučina, Philadelphia) 200 g
- kakao (kvalitní holandské) 1/3 hrnku
- vanilkový extrakt 1 lžička
- ovoce (čerstvé)
Postup přípravy
- Ve velké míse pomocí elektrického šlehače ušlehejte šlehačku do polotuha, poté přidejte 2 lžíce moučkového cukr a šlehejte, až bude šlehačka pevná a bude tvořit špičky. Dejte stranou.
- V jiné míse smíchejte krémový čerstvý sýr, 1/4 hrnku moučkového cukru, kakao a vanilkový extrakt dohladka. Ke směsi jemně přimíchejte ušlehanou šlehačku a zbylý moučkový cukr. Směs uchovávejte v chladu.
- Servírujte s čerstvým ovocem dle chuti. Hodí se například jahody, banán, maliny a kiwi.