Těsto
- hladká mouka 500 g
- polohrubá mouka 500 g
- droždí 1 kostka
- rum 100 ml
- citronová kůra ze 2 citronů
- cukr krupice 200 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- mléko 150 ml
- sůl 20 g
- vejce 2 ks
- máslo 150 g
Ochucený tvaroh
- tvaroh (plnotučný)
- vanilkový lusk
- rum
- vanilkový cukr
- citronová kůra
Postup přípravy
- Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte hladké elastické těsto. Poté ho nechte v míse přikryté fólií asi hodinu kynout. Následně naporcujte na 100g bochánky a nechte kynout dalších 30 minut. Pak překládáním znovu přetvarujte v hladké bochánky, dejte je na plech a nechte kynout ještě dalších 40 minut.
- Před smažením bochánky rozmáčkněte spodní stranou misky a udělejte v nich prstem důlek. Poté smažte v předem rozehřátém oleji na 180 °C z obou stran dozlatova.
- Tvaroh dochuťte rumem, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a vyškrabanými semínky z vanilkového lusku.
- Vdolek zdobte ochuceným tvarohem, libovolnou marmeládou a posypte nasekanými ořechy a mandlemi a moučkovým cukrem.
PRIMA TIP: Vyškrabaný vanilkový lusk nevyhazujte, ale vložte ho do sklenice s moučkovým cukrem. Během pár dní získá cukr výrazné vanilkové aroma a můžete ho používat místo kupovaného vanilkového cukru.
Vdolky smažte v čerstvém řepkovém oleji Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Jiří Hrachový a Zdeněk Pohlreich Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Vdolky s tvarohem podle Jiřího Hrachového z Výčepu Zdroj: FTV Prima / Hermina Press
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: