Jak to bylo, šéfe? Vdolky s tvarohem podle Jiřího Hrachového z Výčepu

Jak to bylo, šéfe II (7) - Vdolek s tvarohem

Moje hodnocení
3x

V novém díle svého pořadu vyrazil Zdeněk Pohlreich na návštěvu pražské restaurace Výčep. Šéfkuchař Jiří Hrachový zde vytvořil oázu pro milovníky české kuchyně a dává klasice nový šmrncovní kabátek. Poctivá příprava a skvělé lokální suroviny jsou základ, kuchařské umění a osobitost pak vykouzlí skvělý zážitek. Nadýchané smažené vdolky s domácím tvarohem jsou toho důkazem.

20 porcí
180 minut
česká

Těsto

Ochucený tvaroh

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a vypracujte hladké elastické těsto. Poté ho nechte v míse přikryté fólií asi hodinu kynout. Následně naporcujte na 100g bochánky a nechte kynout dalších 30 minut. Pak překládáním znovu přetvarujte v hladké bochánky, dejte je na plech a nechte kynout ještě dalších 40 minut.
  2. Před smažením bochánky rozmáčkněte spodní stranou misky a udělejte v nich prstem důlek. Poté smažte v předem rozehřátém oleji na 180 °C z obou stran dozlatova.
  3. Tvaroh dochuťte rumem, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a vyškrabanými semínky z vanilkového lusku.
  4. Vdolek zdobte ochuceným tvarohem, libovolnou marmeládou a posypte nasekanými ořechy a mandlemi a moučkovým cukrem.
PRIMA TIP: Vyškrabaný vanilkový lusk nevyhazujte, ale vložte ho do sklenice s moučkovým cukrem. Během pár dní získá cukr výrazné vanilkové aroma a můžete ho používat místo kupovaného vanilkového cukru.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jiří Hrachový

Jiří Hrachový

Přečtěte si také

Recepty