Jak to bylo, šéfe? Smažená kantonská rýže podle Vladimíra Suchého

Jak to bylo, šéfe? (5) - Smažená kantonská rýže podle Vladimíra Suchého

Moje hodnocení
7x

V nové epizodě svého pořadu se Zdeněk Pohlreich ponořil do tajů čínské kuchyně s šéfkuchařem Vladimírem Suchým, který provozuje Restuaraci U Koruny v Hostivici, ale svůj um získal v legendární „číně“ ve Vodičkově ulici. Společně připravili i oblíbené jídlo, které se v Číně připravuje ze zbylé uvařené rýže.

2 porce
20 minut
čínská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém sádle orestujte šunku a maso nakrájené na kostičky, vzápětí přidejte všechnu zeleninu také na malé kostičky a společně krátce restujte, až bude maso hotové a zelenina jen lehce změklá.
  2. Na pánvi udělejte místo a vyklepněte vejce. Lehce je promíchejte, až z nich vzniknou klasická míchaná vejce. V tu chvíli do směsi na pánvi vmíchejte vychladlou uvařenou rýži a vše dochuťte solí, pepřem a aji-no-moto.
  3. Nakonec přidejte nakládaný bambus a předem namočené a překrájené houby Jidášovo ucho. Vše promíchejte a zlehka posypte sekanou petrželkou.
PRIMA TIP: Na smaženou rýži je nejvhodnější den stará uvařená a chlazená rýže. Pokud vaříte rýži jako přílohu, můžete jí schválně uvařit větší množství a část nechat na další den. Jen nezapomeňte, že rýži, kterou nebudete hned jíst, je potřeba rychle zchladit a uchovávat v lednici, protože v pokojové teplotě hrozí rychlé množení nežádoucích bakterií.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vladimír Suchý


Přečtěte si také

Recepty