Jak to bylo, šéfe? Čokoládová pěna podle Tomáše Regera

Jak to bylo, šéfe! (6) - Čokoládová pěna

Moje hodnocení
3x

V novém díle kulinárního pořadu se Zdeněk vydal na návštěvu do Brna. Ve vyhlášené restauraci Element společně se šéfkuchařem Tomášem Regerem uvařili celé menu, které završila nadýchaná čokoládová pěna.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smetanu přiveďte k varu a přelijte ji přes nalámanou čokoládu. Nechte 3 minuty stát a poté rozmixujte dohladka.
  2. Žloutky vymíchejte ve vodní lázni a poté nechte zchladnout. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu spolu s cukrem.
  3. Třetinu bílkového sněhu vmíchejte do žloutkové směsi, zbylé dvě třetiny sněhu vmíchejte do čokoládové směsi. Pak obě smíchejte zlehka dohromady. Směs nechte zchladit, nejlépe v silikonové formě nebo ve skleničkách.
  4. Servírujte s ovocem, zmrzlinou či samotné.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tomáš Reger


Přečtěte si také

Recepty