Suroviny
- tmavá čokoláda (70%) 150 g
- smetana 150 g
- žloutek 4 ks
- cukr 50 g
- bílek 150 g
- moučkový cukr 25 g
Postup přípravy
- Smetanu přiveďte k varu a přelijte ji přes nalámanou čokoládu. Nechte 3 minuty stát a poté rozmixujte dohladka.
- Žloutky vymíchejte ve vodní lázni a poté nechte zchladnout. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu spolu s cukrem.
- Třetinu bílkového sněhu vmíchejte do žloutkové směsi, zbylé dvě třetiny sněhu vmíchejte do čokoládové směsi. Pak obě smíchejte zlehka dohromady. Směs nechte zchladit, nejlépe v silikonové formě nebo ve skleničkách.
- Servírujte s ovocem, zmrzlinou či samotné.
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: