Letní salát s jahodami

Moje hodnocení
6x

Kombinace jahod, fety a ořechů je neskutečně chutná a věříme, že se vyšplhá mezi vaše top salátové recepty. Můžete ho podávat s masem, ale klidně i jen tak. :)

2 porce
30 minut

Suroviny

Zálivka

Postup přípravy

  1. Připravte si zálivku. V malé mističce smíchejte ¼ hrnku olivového oleje, 3 lžíce citrónové šťávy, ½ lžíce dijonské hořčice s ½ lžící javorového sirupu a ¼ lžící soli.
  2. Na pánvi si opražte rozpůlené pekanové ořechy na olivovém oleji nebo ghí másle. Nechte stranou vystydnout.
  3. Omyjte listy polníčku, rukoly, špenátu a přendejte je do misky. Jahody očistěte, rozpulte nebo rozčtvrťte a okurky nakrájejte na kolečka. Jahody i okurky přesuňte k listům do misky.
  4. K salátu přidejte ořechy, navrch rozdrolte fetu a na závěr přidejte podle chuti zálivku a špetku čerstvě umletého pepře. Pokud chcete, podávejte například s kuřecími plátky z grilu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty