Suroviny
- jahody (čerstvé) 200 g
- řecký jogurt 150 g
- vanilkový cukr 3 lžíce
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou tmavý s příchutí fíků) 1 lžíce
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem) 4 lžíce
- smetana ke šlehání (40%) 150 ml
- citronová kůra špetka
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- Jahody rozpůlíme, posypeme dvěma lžícemi vanilkového cukru a zakapeme světlým balzamikovým krémem s pomerančem a citronem a dáme na 30 minut do lednice.
- V jedné misce našleháme smetanu s tmavým balzamikovým krémem s příchutí fíků, citronovou kůrou a lžící vanilkového cukru. V druhé misce vyšleháme smetanu do pevné šlehačky.
- Ochucený jogurt a šlehačku spojíme, dáme na talíř a navrch naklademe připravené jahody. Vše ještě zakápneme tmavým balzamikovým krémem s příchutí fíků a posypeme trochou moučkového cukru.