reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Plněná pečená jablka
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Plněná pečená jablka

Plněná pečená jablka

Hodnoceno: 1x
Tak trochu zapomenutý recept z dob našich babiček. Snadný, z běžně dostupných domácích surovin a nesmírně dobrý – nač čekat?
do 1 hodiny
4 porce

Další báječné recepty z jablek najdete v našem speciálu:

reklama

Postup

  1. Z jablek postavených na bubáku opatrně vykrojte stopku i s jaderníkem, dobře to jde speciálním nástrojem nebo malým ostrým nožem. Dávejte pozor, abyste jablka neprořízli úplně. Dužinu jablek opatrně trochu vydlabejte, nejlépe malou lžičkou s ostřejšími hranami, abyste měli prostor pro náplň. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. Sušené ovoce promíchejte s cukrem, kořením a šťávou. Lžičkou vložte náplň do jablek, postavte je do zapékací formy, podlijte trochu vody, vložte do formy a pečte asi 40 minut, až budou jablka měkká, opečená a náplň dobře prohřátá.

PRIMA TIP: Jablka můžete naplnit i tak, že seříznete vršek i se stopkou a jablka pak budete moci pohodlněji zbavit jaderníku a vydlabat je. Až je naplníte, přikryjte je odkrojenými vršky a ty přichyťte párátkem.

Plněná pečená jablka
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Plněná pečená jablka

reklama

Související témata: bez lepku , bez laktózy , Sladké , Česká kuchyně