Prostřeno: Ivančická šparglovka

Moje hodnocení
59x

Vymazlenou chřestovou polévku si k hostitelově velké radosti přidali Oldřiška a Libor

5 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

Uvaříme vývar, do něj vložíme oloupaný rozpůlený chřest, přidáme sůl a špetku cukru

Vaříme 15 - 20min

Vyjmeme hlavičky a dáme je do ledové vody, aby nezčernaly

Spodní části povaříme ještě cca 5 minut a také je vyjmeme

Uděláme si světlou máslovou jíšku, půlku si dáme stranou a do druhé půli v kastrolu nalijeme vývar a mícháme, aby nevznikly hrudky

Pozvolna vaříme 15 – 20 minut

Vložíme nakrájené spodní díly chřestu a rozmixujeme

Za stálého míchání vlijeme smetanu a dle potřeby dohustíme jíškou opět přes síto a chvíli povaříme

Nakonec vložíme kolečka vrchní části chřestu (bez hlaviček)

Opepříme a dle potřeby ochutíme polévkovým kořením

Na talíři ozdobíme krájenou pažitkou a hlavičkami chřestu

Podáváme s opečeným toustem

Polévka

Ivančická šparglovka

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty