Suroviny
- povidla 4 lžíce
- sušené ovoce 1 balení
- perníkové koření 1 lžička
- badyán 2 kusy
- hřebíček 5 kusů
- citron 1 kus
- mandle 100 g
- vanilkový cukr 1 balení
- vlašské ořechy 3 lžíce
- perník 3 lžíce
- med 1 dávka
- vánočka 1 dávka
Postup přípravy
- Do hrnce dejte povidla a trochu vody. Přidejte rum, sušené ovoce, skořici a najemno nastrouhanou citronovou kůru.
- Pak přisypte perníkové koření a vše rozvařte.
- Přidejte mandle, ořechy, badyán a vanilkový cukr. Vsypte část nastrouhaných ořechů a doslaďte medem.
- Podávejte s plátky vánočky, křížalami, případně s rozkrojeným jablkem.